як відкрити Бургер Кінг (Burger King) в Україні по франшизі

Каси ресторану Бургер Кінг

Ресторани швидкого харчування сьогодні займають особливе становище в індустрії громадського харчування, вони затребувані і мають високу рентабельністю, завдяки чому франшиза Бургер Кінг - оптимальний варіант для вкладення грошей і відкриття свого бізнесу.

Незважаючи на те, що для відкриття закладу під вивіскою «Бургер Кінг» будуть потрібні серйозні вкладення, а умови отримання франшизи не можна назвати м'якими, компанія гарантує її власникам потужну підтримку.

Зміст статті:

  • Вартість франшизи (ціна), інвестиції та роялті
  • Приміщення та персонал
  • Додаткові умови та отримання франшизи
  • Що пропонує «Бургер Кінг»

Вартість франшизи (ціна), інвестиції та роялті

паушальний внесок, тобто одноразовий платіж компанії-франчайзеру за вихід на ринок для мережі ресторанів «Бургер Кінг» складає близько 1,92 мільйона гривень, що для такої великої компанії зовсім небагато.

Проте, за умовами угоди про франшизу мінімальний обсяг первинних інвестицій у відкриття ресторану повинен становити не менше 21,61 мільйона гривень.

роялті, тобто регулярні відрахування на користь франчайзера за використання торгової марки, корпоративних стандартів рецептури та іншого, становить п'ять відсотків від місячної виручки.

Варто мати на увазі, що мережа регулярно проводить різні акції, в рамках яких можна придбати франшизу на значно вигідніших умовах, або підписати угоду про дії нижчого відсотка роялті на певний термін.

Приміщення та персонал

Крім вимог до початкових інвестицій компанія «Бургер Кінг» також висуває серйозні вимоги до приміщення ресторану і його персоналу.

На сьогоднішній день в угоді обмовляється приміщення площею в не менше ніж 300 квадратних метрів, при цьому висота стель у внутрішніх приміщеннях повинна становити щонайменше три метри, тоді як висота фасаду повинна становити не менше шести метрів. Наявність витяжки або можливості її монтажу є обязательним.Помещеніе має розташовуватися неподалік від місць масового скупчення людей, поблизу від навчальних закладів, на перетині великих транспортних шляхів, або в центральній частині міста, обов'язково в місці, з гарною транспортною доступністю. У безпосередній близькості від приміщення ресторану повинні бути парковки.

Чисельність співробітників ресторану - від восьми чоловік.

Додаткові умови та отримання франшизи

Обов'язковою умовою для відкриття ресторану мережі «Бургер Кінг» є наявність у партнера досвіду роботи в галузі швидкого харчування, підтвердженого рекомендаційним листом від експертів даної сфери. Також буде потрібно підтвердження платоспроможності.

Якщо всі умови дотримані, для отримання франшизи потрібно зв'язатися з відділом франчайзингу «Бургер Кінг». Зробити це можна через офіційний сайт компанії.

Що пропонує «Бургер Кінг»

Сума, яка потрібна для відкриття ресторану «Бургер Кінг», наближається до 30-ти мільйонам гривень, але компанія бере ці гроші не тільки за всесвітньо відому вивіску. Ось, що отримує франчайзі:

  • інвестиційний проект і план бюджету ресторану;
  • допомога в організації бізнесу і повна підтримка в управлінні ним;
  • всеосяжні професійні консультації;
  • повний комплект необхідної документації та рецептура;
  • поради по обладнанню та навчання персоналу;
  • маркетингова підтримка.

На перший погляд може здатися, що мережі «Бургер Кінг» непросто, але насправді все умови здійсненні.

Більш того, якщо порівняти вимоги, що пред'являються до партнерів «Бургер Кінг» з аналогічними вимогами конкуруючої, можна помітити, що умови «Бургер Кінг» набагато більш привабливі і прості.