Свій бізнес: виробництво тортів
В одному ряду з популярним бізнесом домашньої випічки варто виробництво тортів. Для того щоб відкрити з нуля невеликий бізнес такого напряму, не потрібно великих вкладень, в той час, як продукція буде дуже затребуваною.
Отже, що потрібно знати для успішного початку і прибуткового розвитку?
Зміст статті:
- документи
- Приміщення (цех)
- Устаткування для виробництва тортів
- Витрати і прибуток
- Реалізація продукції
- Самостійний продаж
- Оптові постачання
Документи
Так як ви збираєтеся працювати в сфері харчування, доведеться подбати не тільки про державну реєстрацію бізнесу, а й про дотримання всіх санітарно-гігієнічних норм, наявності санітарних книжок у всіх працівників виробництва і регулярних медоглядів. Звичайно, все це необхідно лише в тому випадку, якщо ви збираєтеся все ж відкрити повноцінне виробництво, хоч і невелике, а не просто випікати на своїй кухні торти на замовлення.
Приміщення (цех)
Для того щоб почати виробництво тортів, вам знадобиться кондитерський цех площею від 200 квадратних метрів. Така чимала площа пояснюється тим, що для повноцінної роботи кондитерська повинна складатися з шести-семи окремих приміщень. У них буде вестися безпосередньо виробництво (випічка, прикраса, сюди ж входять мийна для продуктів, яйцебітня і т. П.), Буде зберігатися сировину і готову продукцію, необхідні також підсобні приміщення.
У цеху необхідно забезпечити доступ до холодного і гарячого водопостачання, провести каналізацію (проте безпосередньо у виробничому приміщенні стояки Не прокладати), вентиляцію. Подбайте про наявність евакуаційного виходу.
Устаткування для виробництва тортів
Отже, що обов'язково повинно бути в кондитерському цеху:
- конвекційна і подова печі;
- тістоміс;
- міксери для рідкого тесту і крему;
- плита для виготовлення начинки;
- борошнопросіювач.
Також знадобляться два промислових холодильника, мінімум чотири кондитерських столу, ванни, стелажі і невеликий пекарський інвентар, начебто кондитерських трубочок, лопаток і т. Д.
Витрати і прибуток
На оформлення всіх дозвільних документів та оренду приміщення хоча б на пару місяців вперед піде не менше 150 тисяч гривень. Що стосується обладнання, можна заощадити близько 10-30% на його покупку, придбавши б / у-варіант, а можна - ще й вітчизняного виробництва. В середньому, на мінімальний комплект інвентарю для виробництва тортів необхідна сума в межах 550-650 т. Р. Додамо сюди витрати на рекламу і отримаємо загальну суму для старту в розмірі 700-800 т. Р.В перші місяці розраховувати на високий прибуток не варто, оскільки вам ще треба буде довести покупцям якість своєї продукції і свою надійність. Через 2-3 місяці можна вийти на показник чистого прибутку близько 30-50 тисяч гривень, поступово вона буде рости, а сам бізнес окупиться за півтора-два роки.
Реалізація продукції
В принципі, у вас є кілька варіантів збуту готової продукції.
Самостійний продаж
Для цього вам доведеться або точку, що спричинить за собою додаткові витрати (зате збільшить потік клієнтів на 30-40%), або продавати торти на замовлення за допомогою, наприклад, інтернет-магазину.
Оптові постачання
Найкращий варіант - домовитися про постачання з прилеглої кондитерської. Враховуйте, що вам потрібно буде підтвердити якість своєї продукції, надати повну інформацію про склад тортів (можна самостійно роздруковувати відповідні наклейки).
Ще один варіант - спробувати працювати з великими роздрібними мережами продажу. Але тоді вам буде необхідно забезпечувати абсолютно всі крапки продажу в місті, а значить, виробляти продукцію в промислових обсягах.
, як виготовлення тортів неодмінно зіткнеться з високою конкуренцією, але зате має всі шанси зміцнитися на ринку, придбати кілька оптових покупців і забезпечити вам стабільний дохід.
Відео по темі: