Виробництво пельменів в домашніх умовах як бізнес

Домашні пельмені в піалі

Якщо ви хочете організувати виробництво пельменів в домашніх умовах як бізнес - потрібно не тільки добре підготовлена ​​ідея, але і її реалізація. Почати варто з того, що сама концепція домашнього виробництва та продажу товару не нова. Креативні умільці давно зрозуміли, що це нескладний спосіб отримати пристойний дохід без необхідності організації великого підприємства. Нижче представлені всі основні моменти створення бізнесу даного формату.

Зміст статті:

  • Визначаємося з масштабами
  • Устаткування для виготовлення пельменів
  • Час на виготовлення і персонал
  • Що потрібно для виробництва
  • Прибутковий це бізнес

Визначаємося з масштабами

Перше, на що слід звернути увагу - масштаби виробництва. Якщо масштаби будуть невеликими - можна використовувати стандартну кухню нічого не змінюючи. У разі, якщо ви розраховуєте на більші обсяги продукції, необхідно підготувати одну з кімнат для розміщення обладнання. Масштаби роботи необхідно визначати виходячи з наявності конкурентів, популярності продукції, ваших можливостей. Якщо ви плануєте направляти готові пельмені тільки в магазини - обсяги можуть бути не дуже великими. Якщо ж продавати продукцію будете і самостійно - обсяг може збільшитися в кілька разів.

Устаткування для виготовлення пельменів

Для великих і постійних поставок продукції буде потрібно автоматизувати процес виготовлення пельменів. Зокрема, вам може знадобитися автомат для формування пельменів, пристрій для просіювання борошна, обладнання для приготування тіста, м'ясорубки, мішалки, упаковки, холодильник. Розрахувати всі апарати потрібно виходячи з визначених раніше масштабів. Як правило, для невеликого цеху планки в 50-200 кг / год більш ніж достатньо. Вартість одного лише пельменного апарату може починатися від 500 тис. гривень. Тому, слід бути готовим до стартових інвестицій.

Час на виготовлення і персонал

Якщо ваша бізнес-ідея сформована тільки на невеликому обсязі в рамках звичайної кухні, при наявності 2-3 чоловік в команді можна вийти на рівень 2000-2500 пельменів щодня. У той же час при автоматизованій системі буде потрібно тільки 1-2 людини, але обсяги будуть істотно вище. Навіть при мінімальному завантаженні до 50 кг / год, за 8 годин роботи можна приготувати 400 кг пельменів.

Що потрібно для виробництва

Як правило, на один кілограм тесту необхідно підготувати 1 кілограм фаршу. Використовувати можна лише один вид м'яса, або організувати виробництво різних видів пельменів з різною начинкою. Основні інгредієнти для тіста: борошно, яйця, сіль і вода. Дізнатися про необхідність розширення асортименту можна виходячи з тих же масштабів реалізації пельменів. Якщо ви налаштовані на масштабне виробництво - має сенс виробляти різну продукцію. Якщо ж обсяги невеликі - не варто хапатися за все і відразу.

Прибутковий це бізнес

Вище вже було зазначено, що мінімальний обсяг автоматизованого цеху складе 400 кг в день. Середнє навантаження дозволить виготовляти до 800 кг. щодня. На поточний момент собівартість 1 кг. пельменів складе близько 70 гривень. Об'єктивним і конкурентним цінником може бути сума в 90-95 гривень за кілограм. Таким чином, прибуток з одного кілограма варіюється від 20 до 25 гривень.

З розрахунку на 800 кг. продукції ми отримаємо від 16 до 20 тис. гривень прибутку за один день. Множимо цей показник на 24 дня без урахування вихідних або на 30 днів при роботі без вихідних:

  • З вихідними: 384-480 тис. гривень;
  • Без вихідних: 480-600 тис. гривень.

З урахуванням всіх зарплат, покупки сировини та інших витрат середній щомісячний дохід може скласти від 300 до 400 тис. гривень. Це чистий прибуток вашого невеликого підприємства за умови стабільної роботи.

З огляду на максимальні витрати при відкритті фірми, нестабільності роботи в перші кілька місяців і можливі періодичні спади покупок, окупність даного бізнесу може скласти від півроку до 1,5 років. За цей короткий проміжок часу ви зможете не тільки створити свою маленьку фірму, а й вийти на рівень хорошого доходу.

Відео по темі: