Як відкрити бізнес з виготовлення та продажу корн догів
Оригінальний, смачний і швидкий в приготуванні корн дог все частіше пропонується, сучасними точками фаст-фуду. Будучи аналогом хот-дога, новий продукт подобається покупцям за особливий смак, зручну форму і можливість швидко отримати свіжий продукт, приготований прямо на очах.
Про те, наскільки вигідний бізнес з продажу корн догів, і як його організувати, ми розповімо в цій статті.
Зміст статті:
- перспективність ідеї
- Рецепт тіста для корн догів
- Ціна обладнання та технологія приготування
- Варіанти реалізації та розрахунок прибутковості бізнесу
- Організація точки корн-догів в кіоску
- Продаж корн догів з намету або візки
- Тонкощі організації бізнесу
Перспективність ідеї
Незважаючи на схожість з популярними хот-догами або завдяки їй, бізнес з приготування та продажу корн догів має хороші перспективи для розвитку.
По перше, можна використовувати розкручений бренд хот-догів, спираючись на оригінальність технології і незвичайний смак знайомого продукту.
По-друге, недорога вартість обладнання і проста технологія, дозволяють встановлювати порівняно низькі ціни, залучаючи клієнтів з малими і середніми доходами.
По-третє, популярність невеликих фаст-фудів, за прогнозами економістів, буде рости, а приготування смачного продукту на очах у покупців, дає додаткові переваги цього бізнесу.
Рецепт тіста для корн догів
Феноменальних кулінарних талантів для приготування корн догів не потрібно, потрібно лише точно дотримуватися технологію виробництва і приготувати гарне тісто.
Рецептів тесту існує досить багато, ми ж розглянемо лише один, найкращий:
- борошно кукурудзяне - 3 склянок;
- борошно пшеничне - 1,5 склянки;
- цукор-пісок - 1 ст. ложки;
- сода - 1,25 ч. ложки;
- сіль - 0,5 - 1 ч. ложки;
- кефір - 1,5 склянки;
- вода - 1,25 склянки;
- яйце - 1 шт.
Ціна обладнання та технологія приготування
Апарати для приготування корн догів коштують недорого. У продажу є китайське, корейське, американське і російське.
Вартість його коливається від 8 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і залежить від продуктивності, надійності і безпеки. Середня продуктивність апаратів 35-50 кукурудзяних сосисок на годину.
Технологія створення шедевра швидкого приготування елементарна. Сосиски наколюють на дерев'яні шпажки і укладаються в спеціальні форми апарату, з попередньо залитим туди тестом. Апарат закривається, і протягом 5-8 хвилин відбувається запікання.
Позитивним моментом є те, що продукт не проходить обсмажування. Для любителів смажених страв, можливе приготування корн догів у фритюрі. В цьому випадку сосиски занурюються в тісто і обсмажують в олії.
Варіанти реалізації та розрахунок прибутковості бізнесу
Готувати і продавати корн-доги можна в кіоску, а також в мобільній наметі або візку.
Організація точки корн-догів в кіоску
Для початку роботи знадобляться такі вкладення:
- Апарат для корн догів - 16 тис. Руб .;
- Робочий стіл - 5-6 тисяч гривень;
- Додаткове обладнання (чайник, міксер, ізотермічний контейнер) - 13 тис. Руб.
Разом - 35 тис. гривень
Витрати на оформлення ІП та отримання дозволів від СЕС і пожежників - 40-50 тисяч гривень.
Щомісячні витрати на продукти, оренду, електрику - 40 тис. гривень.
Середня виручка в місяць, при продажу тільки кукурудзяних сосисок - 120 тис. гривень. Якщо разом з ними продавати напої - виручка зросте ще на 40-60 тис.
окупається за 1-2 місяці.
Продаж корн догів з намету або візки
Особливої різниці в організації і витратах між мобільним і стаціонарним точками не спостерігається, за винятком зміни складу видаткової частини.
При мобільного торгівлі збільшиться початкова витратна частина на суму придбання або візки - 3-5 тис. гривень. Зменшуються ж щомісячні витрати на оренду і комунальні послуги (приблизно на 10 тис. В місяць).
Тонкощі організації бізнесу
вигідне місце для точки торгівлі корн-догами потрібно підібрати заздалегідь і переконатися, що прохідність народу на цій території достатня.
Перетину доріг з великими транспортними потоками, скупчення зупинок транспорту, близькість освітніх, культурних, або офісних центрів - вдалі місця для продажу фаст-фуду.
Не варто забувати і про контингент покупців. Якщо розташований біля територій заводів, училищ, шкіл - не варто купувати елітні продукти - головним критерієм тут буде ціна. А ось для точки, що знаходиться в місцях відпочинку або біля престижних бізнес-центрів, якість продукту стане визначальним параметром.
Правильна організація бізнесу і грамотне розміщення точок роздрібного продажу дозволять швидко окупити початкові витрати, і отримувати хороші доходи з невеликого, але.