Як відкрити бізнес з виготовлення та продажу корн догів

Приготовлені корн доги готові до реалізації

Оригінальний, смачний і швидкий в приготуванні корн дог все частіше пропонується, сучасними точками фаст-фуду. Будучи аналогом хот-дога, новий продукт подобається покупцям за особливий смак, зручну форму і можливість швидко отримати свіжий продукт, приготований прямо на очах.

Про те, наскільки вигідний бізнес з продажу корн догів, і як його організувати, ми розповімо в цій статті.

Зміст статті:

  • перспективність ідеї
  • Рецепт тіста для корн догів
  • Ціна обладнання та технологія приготування
  • Варіанти реалізації та розрахунок прибутковості бізнесу
    • Організація точки корн-догів в кіоску
    • Продаж корн догів з намету або візки
  • Тонкощі організації бізнесу

Перспективність ідеї

Незважаючи на схожість з популярними хот-догами або завдяки їй, бізнес з приготування та продажу корн догів має хороші перспективи для розвитку.

По перше, можна використовувати розкручений бренд хот-догів, спираючись на оригінальність технології і незвичайний смак знайомого продукту.

По-друге, недорога вартість обладнання і проста технологія, дозволяють встановлювати порівняно низькі ціни, залучаючи клієнтів з малими і середніми доходами.

По-третє, популярність невеликих фаст-фудів, за прогнозами економістів, буде рости, а приготування смачного продукту на очах у покупців, дає додаткові переваги цього бізнесу.

Рецепт тіста для корн догів

Феноменальних кулінарних талантів для приготування корн догів не потрібно, потрібно лише точно дотримуватися технологію виробництва і приготувати гарне тісто.

Рецептів тесту існує досить багато, ми ж розглянемо лише один, найкращий:

  • борошно кукурудзяне - 3 склянок;
  • борошно пшеничне - 1,5 склянки;
  • цукор-пісок - 1 ст. ложки;
  • сода - 1,25 ч. ложки;
  • сіль - 0,5 - 1 ч. ложки;
  • кефір - 1,5 склянки;
  • вода - 1,25 склянки;
  • яйце - 1 шт.

Ціна обладнання та технологія приготування

Апарати для приготування корн догів коштують недорого. У продажу є китайське, корейське, американське і російське.

Вартість його коливається від 8 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і залежить від продуктивності, надійності і безпеки. Середня продуктивність апаратів 35-50 кукурудзяних сосисок на годину.

Технологія створення шедевра швидкого приготування елементарна. Сосиски наколюють на дерев'яні шпажки і укладаються в спеціальні форми апарату, з попередньо залитим туди тестом. Апарат закривається, і протягом 5-8 хвилин відбувається запікання.

Позитивним моментом є те, що продукт не проходить обсмажування. Для любителів смажених страв, можливе приготування корн догів у фритюрі. В цьому випадку сосиски занурюються в тісто і обсмажують в олії.

Варіанти реалізації та розрахунок прибутковості бізнесу

Готувати і продавати корн-доги можна в кіоску, а також в мобільній наметі або візку.

Організація точки корн-догів в кіоску

Для початку роботи знадобляться такі вкладення:

  • Апарат для корн догів - 16 тис. Руб .;
  • Робочий стіл - 5-6 тисяч гривень;
  • Додаткове обладнання (чайник, міксер, ізотермічний контейнер) - 13 тис. Руб.

Разом - 35 тис. гривень

Витрати на оформлення ІП та отримання дозволів від СЕС і пожежників - 40-50 тисяч гривень.

Щомісячні витрати на продукти, оренду, електрику - 40 тис. гривень.

Середня виручка в місяць, при продажу тільки кукурудзяних сосисок - 120 тис. гривень. Якщо разом з ними продавати напої - виручка зросте ще на 40-60 тис.

окупається за 1-2 місяці.

Продаж корн догів з намету або візки

Особливої ​​різниці в організації і витратах між мобільним і стаціонарним точками не спостерігається, за винятком зміни складу видаткової частини.

При мобільного торгівлі збільшиться початкова витратна частина на суму придбання або візки - 3-5 тис. гривень. Зменшуються ж щомісячні витрати на оренду і комунальні послуги (приблизно на 10 тис. В місяць).

Тонкощі організації бізнесу

вигідне місце для точки торгівлі корн-догами потрібно підібрати заздалегідь і переконатися, що прохідність народу на цій території достатня.

Перетину доріг з великими транспортними потоками, скупчення зупинок транспорту, близькість освітніх, культурних, або офісних центрів - вдалі місця для продажу фаст-фуду.

Не варто забувати і про контингент покупців. Якщо розташований біля територій заводів, училищ, шкіл - не варто купувати елітні продукти - головним критерієм тут буде ціна. А ось для точки, що знаходиться в місцях відпочинку або біля престижних бізнес-центрів, якість продукту стане визначальним параметром.

Правильна організація бізнесу і грамотне розміщення точок роздрібного продажу дозволять швидко окупити початкові витрати, і отримувати хороші доходи з невеликого, але.