Як відкрити кафе шашлична: що потрібно і скільки коштує шашликовий бізнес
Нижче ми докладно опишемо, як відкрити шашлична і отримувати стабільний прибуток в будь-який час року, які потрібні документи, обладнання та вкладення.
Зміст статті:
- Реєстрація
- Меню і доставка
- приміщення
- Основні вимоги:
- устаткування
- сировина
- персонал
- Витрати і прибуток
Реєстрація
Кращий варіант - відкрити ІП, це швидко і недорого. Вагомий плюс - спрощене ведення бухгалтерії. Код КВЕД 55.30. - «Діяльність ресторанів і кафе». При відкритті справи з нуля будуть потрібні наступні дозволи:
- Висновок СЕС про відповідність закладу санітарним нормам, видається на п'ять років, потім продовжується. Для отримання ознайомтеся з вимогами СанПіН 2.3.6.959-00;
- Дозвіл від Росспоживнагляду на відкриття кафе в обраному місці;
- Довідка від Роспожарнадзора. Необхідні протипожежна система, план евакуації та запасний вихід.
Кожному співробітнику потрібна медкнижку і довідки про проходження основних аналізів для отримання дозволу працювати в сфері. Якщо плануєте продавати алкогольні напої (дуже актуально для такого закладу), знадобиться оформити ліцензію на торгівлю спиртними напоями у Федеральній службі регулювання алкогольного ринку. Вимоги до підприємства наведені в законі № 171-ФЗ.
Вартість отримання всіх дозволів коливається в районі 900-1000 $.
Меню і доставка
Основний продукт - шашлик. Популярні шашлики зі свинячої шийки, балику, баранини, курки, червоної риби. Важливо включити в меню гарніри, соуси, салати, десерти, хлібні вироби. Додаткових клієнтів приносить доставка додому при замовленні на певну суму (наприклад, від 1000 гривень).
Приміщення
Кращі місця для розміщення - на трасі, на березі річки або моря, біля парку. Шашличний бізнес потрібно розташувати в жвавому місці - близько проїжджої частини, де люди зупиняються відпочити і перекусити, або в місцях для відпочинку. Приміщення повинно відповідати вимогам СП 2.3.6.1079-01 і СНиП 2.04.01-85.
Необхідна площа - 90 квадратних метрів: 40 кв. м - зал на 10 столиків, 30 - кухня, 10 - санвузол, 10 - підсобні приміщення.
На теплий сезон організуйте літній майданчик перед закладом.
Вартість оренди 1000-1100 дол. На місяць. На ремонт і проведення комунікацій піде близько тисячі доларів.
Основні вимоги:
Устаткування
Що потрібно для відкриття шашличної? Ціни вказані в доларах.
- Мангал з дахом для смаження влітку на вулиці - 250-300 дол. Хороші виробники - «Кузня стилю», «Огородник»;
- Електрична шашличниця для готування в приміщенні - 140-200 $. Якісні фірми - Sterlingg, Gastrorag;
- Витяжний вентиляційний зонт - 200-300 $. Iterma, ЕвроВентГруп, HiCold;
- Виробнича мийка - 70-100 $. RADA, HESSEN;
- Два обробних столу - 100-150 $. ATESY, Hicold, Cryspi;
- Посудомийна машина - 400-500 $. Smeg, Bosch, Mach, ABAT;
- Два холодильних шафи - близько 1000 $. Polair, Astra, Аріада;
- Кухонне начиння (каструлі, сковороди і т. Д.), Шампури, дрібний інвентар (обробні дошки, мірний посуд, ножі, терки і ін.) - 800 $. Merxteam, TECNOEKA, Luxstahl, MAC.PAN, APS, BOK, Westmark;
- Два стелажа для посуду - 120-160 $. Cryspi, ATESY;
- 15 комплектів посуду для відвідувачів - 500-600 $. Балтік, Tvist. Для продажу шашлику на винос підійде одноразовий посуд;
- 11 дерев'яних столиків - 800-900 $. Еквівалент, Delacosa;
- 40 стільців або 20 дерев'яних лавок зі спинками - 900-1000 $. Еквівалент, Delacosa, PremierDecor.
Разом обладнання для шашличної вимагає вкладень в розмірі 5-6 тисяч дол.
Сировина
Всі продукти повинні мати сертифікати якості. Багато закладів купують вже вимочене м'ясо для економії часу і ресурсів. Але головне блюдо в шашличної має формувати фірмовий стиль, багато відвідувачів повертаються за улюбленим смаком.
Тому розробіть власний рецепт маринаду і вимочуйте сировину самостійно. В місяць знадобиться 2000-3000 кг м'яса.
Персонал
Невеликого закладу буде достатньо двох офіціантів, двох Мангальщиков, кухарі, прибиральниці. Бухгалтерію віддаємо на аутсорсинг. Зарплатний фонд - 2000-2500 дол. На місяць.
Витрати і прибуток
Скільки коштує відкрити шашличну? Приблизно 18 тисяч доларів з урахуванням оренди приміщення на три місяці вперед і закупівлі сировини на місяць. Щомісячні витрати - 10 тис. Дол. Середній чек - 15 $. Місячна виручка - від 15 000 $, тобто підприємство буде заробляти не менше 5 тисяч чистими на місяць.
на шашликах актуальний в будь-якому місті, швидко окупиться і буде приносити хороший дохід.
HD відео по темі: