Як відкрити кафе шашлична: що потрібно і скільки коштує шашликовий бізнес

Шашлик зі свинини на шампурах з помідорами і цибулею викладений на вірменському лаваші

Нижче ми докладно опишемо, як відкрити шашлична і отримувати стабільний прибуток в будь-який час року, які потрібні документи, обладнання та вкладення.

Зміст статті:

  • Реєстрація
  • Меню і доставка
  • приміщення
    • Основні вимоги:
  • устаткування
  • сировина
  • персонал
  • Витрати і прибуток

Реєстрація

Кращий варіант - відкрити ІП, це швидко і недорого. Вагомий плюс - спрощене ведення бухгалтерії. Код КВЕД 55.30. - «Діяльність ресторанів і кафе». При відкритті справи з нуля будуть потрібні наступні дозволи:

  • Висновок СЕС про відповідність закладу санітарним нормам, видається на п'ять років, потім продовжується. Для отримання ознайомтеся з вимогами СанПіН 2.3.6.959-00;
  • Дозвіл від Росспоживнагляду на відкриття кафе в обраному місці;
  • Довідка від Роспожарнадзора. Необхідні протипожежна система, план евакуації та запасний вихід.

Кожному співробітнику потрібна медкнижку і довідки про проходження основних аналізів для отримання дозволу працювати в сфері. Якщо плануєте продавати алкогольні напої (дуже актуально для такого закладу), знадобиться оформити ліцензію на торгівлю спиртними напоями у Федеральній службі регулювання алкогольного ринку. Вимоги до підприємства наведені в законі № 171-ФЗ.

Вартість отримання всіх дозволів коливається в районі 900-1000 $.

Меню і доставка

Основний продукт - шашлик. Популярні шашлики зі свинячої шийки, балику, баранини, курки, червоної риби. Важливо включити в меню гарніри, соуси, салати, десерти, хлібні вироби. Додаткових клієнтів приносить доставка додому при замовленні на певну суму (наприклад, від 1000 гривень).

Приміщення

Кращі місця для розміщення - на трасі, на березі річки або моря, біля парку. Шашличний бізнес потрібно розташувати в жвавому місці - близько проїжджої частини, де люди зупиняються відпочити і перекусити, або в місцях для відпочинку. Приміщення повинно відповідати вимогам СП 2.3.6.1079-01 і СНиП 2.04.01-85.

Необхідна площа - 90 квадратних метрів: 40 кв. м - зал на 10 столиків, 30 - кухня, 10 - санвузол, 10 - підсобні приміщення.

На теплий сезон організуйте літній майданчик перед закладом.

Вартість оренди 1000-1100 дол. На місяць. На ремонт і проведення комунікацій піде близько тисячі доларів.

Основні вимоги:

  • Водопровід (гаряча і холодна вода) і каналізація, вентиляційна система;
  • Наявність санвузла;
  • Пол з неслизьким покриттям;
  • Кухонні стіни облицьовуються плиткою на висоту мінімум 1,7 м;
  • При розміщенні в житловому будинку, вхід в кафе і евакуаційний вихід ізолюються від житлової частини. Прийом продуктів організовується з боку будівлі, куди виходить мінімальна кількість вікон.
  • Устаткування

    Що потрібно для відкриття шашличної? Ціни вказані в доларах.

    • Мангал з дахом для смаження влітку на вулиці - 250-300 дол. Хороші виробники - «Кузня стилю», «Огородник»;
    • Електрична шашличниця для готування в приміщенні - 140-200 $. Якісні фірми - Sterlingg, Gastrorag;
    • Витяжний вентиляційний зонт - 200-300 $. Iterma, ЕвроВентГруп, HiCold;
    • Виробнича мийка - 70-100 $. RADA, HESSEN;
    • Два обробних столу - 100-150 $. ATESY, Hicold, Cryspi;
    • Посудомийна машина - 400-500 $. Smeg, Bosch, Mach, ABAT;
    • Два холодильних шафи - близько 1000 $. Polair, Astra, Аріада;
    • Кухонне начиння (каструлі, сковороди і т. Д.), Шампури, дрібний інвентар (обробні дошки, мірний посуд, ножі, терки і ін.) - 800 $. Merxteam, TECNOEKA, Luxstahl, MAC.PAN, APS, BOK, Westmark;
    • Два стелажа для посуду - 120-160 $. Cryspi, ATESY;
    • 15 комплектів посуду для відвідувачів - 500-600 $. Балтік, Tvist. Для продажу шашлику на винос підійде одноразовий посуд;
    • 11 дерев'яних столиків - 800-900 $. Еквівалент, Delacosa;
    • 40 стільців або 20 дерев'яних лавок зі спинками - 900-1000 $. Еквівалент, Delacosa, PremierDecor.

    Разом обладнання для шашличної вимагає вкладень в розмірі 5-6 тисяч дол.

    Сировина

    Всі продукти повинні мати сертифікати якості. Багато закладів купують вже вимочене м'ясо для економії часу і ресурсів. Але головне блюдо в шашличної має формувати фірмовий стиль, багато відвідувачів повертаються за улюбленим смаком.

    Тому розробіть власний рецепт маринаду і вимочуйте сировину самостійно. В місяць знадобиться 2000-3000 кг м'яса.

    Персонал

    Невеликого закладу буде достатньо двох офіціантів, двох Мангальщиков, кухарі, прибиральниці. Бухгалтерію віддаємо на аутсорсинг. Зарплатний фонд - 2000-2500 дол. На місяць.

    Витрати і прибуток

    Скільки коштує відкрити шашличну? Приблизно 18 тисяч доларів з урахуванням оренди приміщення на три місяці вперед і закупівлі сировини на місяць. Щомісячні витрати - 10 тис. Дол. Середній чек - 15 $. Місячна виручка - від 15 000 $, тобто підприємство буде заробляти не менше 5 тисяч чистими на місяць.

    на шашликах актуальний в будь-якому місті, швидко окупиться і буде приносити хороший дохід.

    HD відео по темі: