Як відкрити м'ясний магазин
Існують товари, без яких наше життя було б не таким насиченим і яскравим, але прожити без них ми змогли б завжди. Але є і товари, обійтися без яких неможливо. З продуктів харчування це і хліб, і крупи, і, звичайно ж, м'ясні вироби. Навіть під час кризи супермаркети і гастрономи працювали з найменшими фінансовими втратами. Незважаючи на високу конкуренцію, та ж м'ясна продукція буде завжди користуватися попитом у споживачів. Тому відкрити магазин з м'ясом сьогодні ще не пізно.
Зміст статті:
- Шукаємо місце під магазин
- Яке обладнання необхідне?
- Визначаємося з асортиментом
- видаткова частина
- Підготовка документації
Шукаємо місце під магазин
Починати з великих торгових точок, особливо якщо немає належного досвіду, не має сенсу. Краще відкрити невеликий за площею магазин, а якщо не готові до великих фінансових вкладень, то хороший варіант - м'ясний прилавок або відділ у великому магазині. Взявши площа в оренду, заощадите деяку частину скромного бюджету.
Прийняли рішення відкрити окремий магазин? Тоді вибирайте торгове місце в спальному районі міста. Не забувайте прораховувати прохідність, так як магазин «за тридев'ять земель» навряд чи буде приносити хороший прибуток.
Як би це банально не звучало, але за м'ясом далеко не ходять. Поставте себе на місце покупця - Ви ж не їздите за ковбасою, наприклад, в інший кінець міста? Чим ближче до житлового масиву, тим ефективніше буде працювати Ваш магазин.
в даному випадку будуть мінімальними - досить яскравою вивіски або банера поблизу торгової точки і про вас дізнаються сотні жителів міста.
Яке обладнання необхідне?
- Морозильні прилавки, холодильні вітрини
- Обробні інструменти. Це і сокиру, і набір ножів
- обробна колода
- Електрична м'ясорубка
- Касовий апарат
- ваги
Визначаємося з асортиментом
Вирішивши питання з місцем під магазин та обладнанням, переходимо до асортименту. Вироби зі свинини, яловичини та птиці є найбільш ходовими в будь-якому. Замовляти у постачальників відразу все і багато не варто - пройде час, розкуплять найпопулярніше, а з іншою продукцією що робити будете? Оптимальний варіант - не більше 20 видів м'ясних виробів.До речі, пару слів про постачальників. На початковому етапі слід закуповувати м'ясо невеликими партіями. Так, доведеться звертатися до постачальників частіше, зате надлишки навряд чи залишаться. Свіжість продукції в м'ясному магазині - найважливіший параметр, від нього безпосередньо залежить репутація вашої торгової точки.
Видаткова частина
Витрати на невеликі, але все залежить від місця розташування та інших чинників. Мінімальний бюджет - близько 100.000 - 130.000 гривень. Близько половини суми піде на товар, ще третина на оренду приміщення, інша частина - на заробітну плату співробітникам і закупівлю відповідного обладнання.
Підготовка документації
Для запуску м'ясного магазину буде потрібно базовий пакет документів для реєстрації ІП (індивідуальний підприємець). Спеціалізація - продаж продтоварів. Що стосується ліцензії, то її вже скасували, тому відкрити м'ясний стало простіше.
Відео по темі: