Як відкрити міні-пекарню - докладна інструкція: що потрібно і скільки коштує кондитерський бізнес
Нижче наведена докладна інструкція, як відкрити міні-пекарню: які для цього знадобляться документи, обладнання, та інші нюанси відкриття справи.
Зміст статті:
- Реєстрація та дозволу
- Інші документи:
- види продукції
- приміщення
- Устаткування для пекарні
- виробниче
- Торговельне
- сировина
- персонал
- Витрати і прибуток
Реєстрація та дозволу
Для відкриття бізнесу з нуля знадобиться зареєструвати ІП. Така форма власності швидше і дешевше в реєстрації, а ведення бухгалтерії спрощено. Основні коди КОАТУУ: 10.71.1. - «Виробництво хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання», а також 10.71.2. - «Виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання».
Щоб мати можливість реалізовувати випічку безпосередньо в місці розміщення цеху, вказуйте кодування 55.30. «Діяльність».
Інші документи:
- Санітарний висновок від Росспоживнагляду. Для отримання необхідно замовити проведення експертизи, тобто перевірки виробничого процесу і готового продукту;
- Сертифікат відповідності держстандартам якості. Видається Федеральним агентством з технічного регулювання і метрології. наприклад, для хліба необхідно дотримуватись вимог ГОСТу 26985-86 - «Хліб російський»;
- Дозвіл на роботу від пожежної інспекції.
Оформлення документів і ліцензій варто довірити спеціалізованим фірмам. Тоді це займе місяць-півтора часу і приблизно 1500 $.
Види продукції
Широкий асортимент відразу ж приверне багато покупців. У перелік варто включити:
Приміщення
Постарайтеся розташувати кондитерську в жвавому місці, але не біля дороги. Покупці підсвідомо не довіряють товарам, що продається у доріг. Хороші варіанти розміщення: Біля супермаркетів, офісних і бізнес-центрів, в спальних районах в оточенні великої кількості багатоповерхівок.
Площа приміщення, що орендується - 70 кв. м. З них пекарня займе 55 кв. м, а магазинчик для продажу - 15.
Повний перелік вимог щодо облаштування міні-пекарні:
- Водопровід (холодна і гаряча вода);
- Наявність каналізаційної і вентиляційної систем, кондиціонування;
- Стелі в цеху з випікання потрібно побілити, стіни на висоту 1,7 м викладаються плиткою або керамогранітом;
- Обов'язкові підсобні приміщення - санвузол з мийкою та туалетом, склад;
- Не можна використовувати для розміщення підприємства напівпідвальні приміщення і підвали.
Оренда обійдеться приблизно в 700 доларів на місяць, ремонт і проведення необхідних комунікацій - в 900-1000.
Устаткування для пекарні
Все, що потрібно для, ділиться на дві великі частини: виробнича база і торгова.
Виробниче
Щоб налагодити виробництво, буде потрібно придбати:
Заощадити час і гроші на придбання апаратури можна, організувавши виробництво неповного циклу. Для цього купується готове тісто, тоді відпадає необхідність в машині для замішування. Але міні-пекарень потрібно працювати на, що цінують їх здобу за неповторний смак, тому краще замішувати тісто самостійно.
З огляду на, скільки коштує повний набір нового обладнання (4500-5000 дол.), Простіше і дешевше купити б / у машини (різниця в ціні в 1-1,5 тис. Дол.), Але в харчовій промисловості цього робити не рекомендується.
Торговельне
Для організації торгового залу потрібні:
- Вітрини і прилавок - 200-250 $. «Гольфстрім», «Полюс», МХМ, «КС Русь», «Гефест»;
- Касовий апарат (потребує реєстрації в податкову службу) - 300 $. «Елвес-МІКРО-К», «ШТРИХ-М»;
- Сейф - 80-100 $. Aiko, Liberty;
- Дві шафи для зберігання товарів - 400 $. Atesy, Stillag.
Торговельне обладнання обійдеться в 1000 доларів.
Сировина
Основна сировина - борошно, дріжджі, олія, цукор, сіль, а також розпушувач тесту, ванілін, різні харчові добавки (насіння, зерна, мак і т. Д.), Загусники. Харчові витратні матеріали повинні пройти сертифікацію і закуповуватися у перевірених постачальників. Для здоби потрібно сировину вищого або першого сорту. наприклад, борошно для випічки повинна відповідати ГОСТу 27669-88 - «Борошно пшеничне».
Важливий нюанс пошуку постачальників - налагоджувати роботу з борошномельним заводом майже марно. Велике підприємство не розглядатиме невелику кондитерську в якості постійного партнера - занадто малий обєм.
Не намагайтеся закупити побільше наперед, зберігати її непросто, і ви ризикуєте втратити багато сировини. Краще зверніть увагу на фірми-посередники.
Як розрахувати кількість витратних матеріалів? Готова продукція на 30% більше ваги використаної сировини. Для виготовлення 100 кг хліба знадобиться близько 75 кг борошна, кілограм солі, 100 грам рослинного масла і 700 грам дріжджів.
В місяць невеликій пекарні знадобиться близько 10 000 кг борошна. Середня оптова ціна - 0,25 $. Щомісячні витрати на закупівлю основного сировинного матеріалу складуть 2500 $.
Персонал
Щоб відкрити невеликий бізнес з випікання, найміть чотирьох пекарів, двох касирів, прибиральницю. Всім співробітникам необхідні санітарні книжки і проходження основних аналізів. Організувати роботу краще позмінно - тиждень через тиждень. Бухгалтерію віддаємо на аутсорсинг. Щомісяця зарплатний фонд зажадає вкладень в розмірі 3 тисяч доларів.
Витрати і прибуток
Скільки коштує відкрити пекарню? Первинні вкладення - близько 15 тис. Дол. Сюди входять витрати на документацію, обладнання, приміщення (з оплатою оренди на три місяці), витратні матеріали на перший місяць. Постійні щомісячні витрати - в районі 6000 $.
У підрахунках прибутку підприємства орієнтуємося на випуск 400-500 кг продукції на добу і практично стовідсоткову її реалізацію. В місяць виручка підприємства складе 16-18 тис. Дол., А чиста щомісячний прибуток - 10-12 тисяч.
При правильній організації навіть міні пекарня як бізнес - дуже прибуткова справа. Дуже важливо стежити за якістю товарів і правильно розрахувати обсяги і продажів. Випічка швидко втрачає свою привабливість для покупця, і вчорашня продукція вже не всім до смаку. Краще на перших порах закривати магазин раніше через брак продуктів, ніж на наступний день списувати несвіжу здобу.
HD відео по темі: