Як відкрити міні-пекарню - докладна інструкція: що потрібно і скільки коштує кондитерський бізнес

Хлібобулочні вироби на дерев'яному столі

Нижче наведена докладна інструкція, як відкрити міні-пекарню: які для цього знадобляться документи, обладнання, та інші нюанси відкриття справи.

Зміст статті:

  • Реєстрація та дозволу
    • Інші документи:
  • види продукції
  • приміщення
  • Устаткування для пекарні
    • виробниче
    • Торговельне
  • сировина
  • персонал
  • Витрати і прибуток

Реєстрація та дозволу

Для відкриття бізнесу з нуля знадобиться зареєструвати ІП. Така форма власності швидше і дешевше в реєстрації, а ведення бухгалтерії спрощено. Основні коди КОАТУУ: 10.71.1. - «Виробництво хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання», а також 10.71.2. - «Виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання».

Щоб мати можливість реалізовувати випічку безпосередньо в місці розміщення цеху, вказуйте кодування 55.30. «Діяльність».

Інші документи:

  • Санітарний висновок від Росспоживнагляду. Для отримання необхідно замовити проведення експертизи, тобто перевірки виробничого процесу і готового продукту;
  • Сертифікат відповідності держстандартам якості. Видається Федеральним агентством з технічного регулювання і метрології. наприклад, для хліба необхідно дотримуватись вимог ГОСТу 26985-86 - «Хліб російський»;
  • Дозвіл на роботу від пожежної інспекції.

Оформлення документів і ліцензій варто довірити спеціалізованим фірмам. Тоді це займе місяць-півтора часу і приблизно 1500 $.

Види продукції

Широкий асортимент відразу ж приверне багато покупців. У перелік варто включити:

  • Основний продукт - хліб. Для тих, хто сидить на дієті або «гурманів» привабливий продукт з добавками: з зернами, насінням, висівками і т. Д .;
  • Інші вироби - батони, всілякі булочки (в тому числі з начинкою), ватрушки, слойки;
  • Кондитерські вироби - тістечка, пироги з начинкою, солодкі рулетики і ін.
  • Приміщення

    Постарайтеся розташувати кондитерську в жвавому місці, але не біля дороги. Покупці підсвідомо не довіряють товарам, що продається у доріг. Хороші варіанти розміщення: Біля супермаркетів, офісних і бізнес-центрів, в спальних районах в оточенні великої кількості багатоповерхівок.

    Площа приміщення, що орендується - 70 кв. м. З них пекарня займе 55 кв. м, а магазинчик для продажу - 15.

    Повний перелік вимог щодо облаштування міні-пекарні:

    • Водопровід (холодна і гаряча вода);
    • Наявність каналізаційної і вентиляційної систем, кондиціонування;
    • Стелі в цеху з випікання потрібно побілити, стіни на висоту 1,7 м викладаються плиткою або керамогранітом;
    • Обов'язкові підсобні приміщення - санвузол з мийкою та туалетом, склад;
    • Не можна використовувати для розміщення підприємства напівпідвальні приміщення і підвали.

    Оренда обійдеться приблизно в 700 доларів на місяць, ремонт і проведення необхідних комунікацій - в 900-1000.

    Устаткування для пекарні

    Все, що потрібно для, ділиться на дві великі частини: виробнича база і торгова.

    Виробниче

    Щоб налагодити виробництво, буде потрібно придбати:

  • професійну піч - 700-1000 $. Потужні печі пропонують виробники Zucchelli Forni, Enteco Master, Unox;
  • расстоечний шафа - близько 500 $. Хороші марки - Apach, Gierre, «Схід»;
  • Машину для замісу тіста - 1000-1200 $. Apach, СЕГЗ, Fimar;
  • автоматичний Тісторозкачувач - 300 $. Viatto, Flamic, Fimar, Пензмаш, Imperia;
  • Мукопросеиватель - 200-300 $. Atesy, Stillag;
  • Візок для випікання - 250-300 $. «Макіз Урал», AISI;
  • 2 кондитерських столу для розкочування тіста і нарізки - до 500 $. Cryspi, Iterma, Чувашоргтехніка;
  • Холодильна шафа - 600-700 $. «Маріхолодмаш», POLAIR;
  • хлібні форми (15 шт.) - 150 $. «Макіз Урал», СЕМЗ;
  • шафа - 450 $. Антей, Стіллаг, АТЕС.
  • Заощадити час і гроші на придбання апаратури можна, організувавши виробництво неповного циклу. Для цього купується готове тісто, тоді відпадає необхідність в машині для замішування. Але міні-пекарень потрібно працювати на, що цінують їх здобу за неповторний смак, тому краще замішувати тісто самостійно.

    З огляду на, скільки коштує повний набір нового обладнання (4500-5000 дол.), Простіше і дешевше купити б / у машини (різниця в ціні в 1-1,5 тис. Дол.), Але в харчовій промисловості цього робити не рекомендується.

    Торговельне

    Для організації торгового залу потрібні:

    • Вітрини і прилавок - 200-250 $. «Гольфстрім», «Полюс», МХМ, «КС Русь», «Гефест»;
    • Касовий апарат (потребує реєстрації в податкову службу) - 300 $. «Елвес-МІКРО-К», «ШТРИХ-М»;
    • Сейф - 80-100 $. Aiko, Liberty;
    • Дві шафи для зберігання товарів - 400 $. Atesy, Stillag.

    Торговельне обладнання обійдеться в 1000 доларів.

    Сировина

    Основна сировина - борошно, дріжджі, олія, цукор, сіль, а також розпушувач тесту, ванілін, різні харчові добавки (насіння, зерна, мак і т. Д.), Загусники. Харчові витратні матеріали повинні пройти сертифікацію і закуповуватися у перевірених постачальників. Для здоби потрібно сировину вищого або першого сорту. наприклад, борошно для випічки повинна відповідати ГОСТу 27669-88 - «Борошно пшеничне».

    Важливий нюанс пошуку постачальників - налагоджувати роботу з борошномельним заводом майже марно. Велике підприємство не розглядатиме невелику кондитерську в якості постійного партнера - занадто малий обєм.

    Не намагайтеся закупити побільше наперед, зберігати її непросто, і ви ризикуєте втратити багато сировини. Краще зверніть увагу на фірми-посередники.

    Як розрахувати кількість витратних матеріалів? Готова продукція на 30% більше ваги використаної сировини. Для виготовлення 100 кг хліба знадобиться близько 75 кг борошна, кілограм солі, 100 грам рослинного масла і 700 грам дріжджів.

    В місяць невеликій пекарні знадобиться близько 10 000 кг борошна. Середня оптова ціна - 0,25 $. Щомісячні витрати на закупівлю основного сировинного матеріалу складуть 2500 $.

    Персонал

    Щоб відкрити невеликий бізнес з випікання, найміть чотирьох пекарів, двох касирів, прибиральницю. Всім співробітникам необхідні санітарні книжки і проходження основних аналізів. Організувати роботу краще позмінно - тиждень через тиждень. Бухгалтерію віддаємо на аутсорсинг. Щомісяця зарплатний фонд зажадає вкладень в розмірі 3 тисяч доларів.

    Витрати і прибуток

    Скільки коштує відкрити пекарню? Первинні вкладення - близько 15 тис. Дол. Сюди входять витрати на документацію, обладнання, приміщення (з оплатою оренди на три місяці), витратні матеріали на перший місяць. Постійні щомісячні витрати - в районі 6000 $.

    У підрахунках прибутку підприємства орієнтуємося на випуск 400-500 кг продукції на добу і практично стовідсоткову її реалізацію. В місяць виручка підприємства складе 16-18 тис. Дол., А чиста щомісячний прибуток - 10-12 тисяч.

    При правильній організації навіть міні пекарня як бізнес - дуже прибуткова справа. Дуже важливо стежити за якістю товарів і правильно розрахувати обсяги і продажів. Випічка швидко втрачає свою привабливість для покупця, і вчорашня продукція вже не всім до смаку. Краще на перших порах закривати магазин раніше через брак продуктів, ніж на наступний день списувати несвіжу здобу.

    HD відео по темі: