Як відкрити пельменну з нуля

Пельменна в житловому будинку

Число підприємців, охочих дізнатися, як відкрити пельменну з нуля, істотно збільшилася в останні роки. Збільшений інтерес споживачів до національної кухні і непогана рентабельність виробництва спонукають бізнесменів пильно вивчати перспективи цього виду діяльності. Наша стаття пропонує ознайомитися з основними етапами створення «пельменного бізнесу» і оцінити ступінь його вигідності.

Зміст статті:

  • Плюси і мінуси відкриття пельменній
  • Планування і реєстрація бізнесу
  • Вибір приміщення і обладнання
  • Персонал і меню
  • рентабельність бізнесу

Плюси і мінуси відкриття пельменній

Як і будь-яка сучасна бізнес-ідея, організація пельменній має свої переваги і недоліки.

До переваг належать: популярність пельменів серед населення і мала кількість конкурентів, що спеціалізуються на пропозиції продукту.

Мінуси виглядають наступним чином: великі інвестиції в виробництво і суттєві терміни окупності закладу.

Планування і реєстрація бізнесу

Так як відкриття пельменній передбачає вкладення досить великої грошової суми, то складання бізнес-плану необхідно приділити особливу увагу. У ньому докладно повинні бути розписані всі етапи створення підприємства і його розвитку, а також вказані конкретні суми очікуваних витрат і доходів.

Перед початком діяльності потрібно зареєструватися в МИФНС як підприємець або організації. А потім отримати дозволу на роботу від органів СЕС та пожежної інспекції.

Вибір приміщення і обладнання

При виборі приміщення під кафе, потрібно орієнтуватися на два головним моменти:

  • воно повинно відповідати нормам, СЕС і пожежників;
  • воно повинно бути зручним для відвідування.

Для виконання першої вимоги доведеться підібрати приміщення певної площі (не менше 50 м. Кв.), З наявністю всіх необхідних комунікацій та електроживлення потрібної потужності.

З точки зору привабливості для клієнтів, кафе найкраще розташовувати на перших поверхах житлових будинків або в окремих будівлях, що виділяються на стандартному фоні. Територіально, пельменну бажано розмістити в районах роботи або відпочинку людей. Непоганий ідеєю стане і відкриття кафе-пельменній на трасі із жвавим потоком.

Вибір обладнання залежить від планованих обсягів і способу ліплення пельменів. Якщо обсяги не дуже великі або відвідувачам будуть пропонуватися продукти ручної роботи - обладнання може бути обмежена: тістомісом, м'ясорубкою, мікрохвильовою піччю і плитою. Для ліплення пельменів у великих обсягах, варто придбати автоматичний апарат. У виробничому приміщенні обов'язково повинен бути холодильник і морозильна камера.

Персонал і меню

Як і в будь-якому бізнесі, співробітників в пельменну можна набирати двома способами:

  • запрошувати професіоналів - дорого, але ефективно з перших днів.
  • набирати людей без досвіду і навчати їх під свою специфіку роботи - дешевше, але вимагає більше часу.

Від розмаїття та оригінальності меню, багато в чому, залежить відвідуваність закладу і його окупність. Незважаючи на вузьку спрямованість, пельменное меню може бути досить різноманітним. Запропонуйте клієнтам різні страви з пельменів (прості, смажені, суп), а також їх варіації: манти, вареники, вушка, хінкалі і т. Д. Пельменне меню потрібно доповнити салатами, напоями та десертами.

Рентабельність бізнесу

Вартість відкриття кафе-пельменній залежить від багатьох фактів: планованих обсягів, потужності обладнання, обраного для розташування місця, чисельності співробітників і т. Д. Заклад середнього рівня і розміру, розташоване не в найпрестижнішому районі, обійдеться бізнесменові в 1,5-2 млн . гривень.

При невеликих обсягах продажів і щомісячної виручки 300-350 тисяч гривень, чистий прибуток закладу на початковому етапі складе близько 60-80 тисяч гривень.

Для виходу підприємства на максимальну продуктивність і наповненість відвідувачами, буде потрібно 2-3 місяці. Протягом цих місяців потрібно посилено залучати клієнтів рекламою і оригінальними маркетинговими заходами: розтяжками і плакатами біля дороги, оголошеннями в друкованих виданнях, банерами в інтернеті і т. Д. При правильній організації і розрахунку бізнесу - пельменна стане стабільним і надійним джерелом доходів на довгі роки .

Відео по темі: