Як відкрити суші бар з нуля: необхідне обладнання і як правильно організувати роботу кафе

Суші, роли, морепродукти

Багато починаючі підприємці цікавляться - як відкрити суші бар. Великий попит і висока націнка на продукцію - незаперечні плюси цієї справи. Нижче - план відкриття суші-бару, розрахунок витрат і огляд устаткування.

Зміст статті:

  • Реєстрація
    • Інші дозволу:
  • приміщення
    • Вимоги до приміщення:
  • Меню і послуги
  • Устаткування для суші бару
    • Устаткування для суші і піци
    • Кухонне обладнання та меблі
  • персонал
  • Витрати і прибуток

Реєстрація

реєструвати бізнес найкраще в якості ТОВ для спрощення роботи з великими постачальниками і додання фірмі солідності. потрібні коди КОАТУУ: 55.30. - «Діяльність ресторанів і кафе», 55.40. - «Діяльність барів», 55.52. - «Поставка продукції громадського харчування».

Інші дозволу:

  • Довідка про постановку на облік в податкову службу;
  • Дозволи від СЕС, Роспожарнадзора;
  • Сертифікат від Росспоживнагляду, що дозволяє;
  • Ліцензія на торгівлю алкоголем від Федеральної служби з регулювання алкогольного ринку;
  • Медичні книжки для всіх співробітників.

На оформлення пакету документів з нуля знадобиться кілька місяців і близько 1500 доларів.

Приміщення

Невеликий бар східної кухні потрібно відкривати в багатолюдному місці. Роли і піца відмінно підходять в якості «перекусу», тому хороші місця для розміщення - поблизу університетів і офісних центрів. Ще прибуткові варіанти - розміщення неподалік від парків, торгово-розважальних центрів. Це самі «прохідні» місця і в великому, і в маленькому місті.

Вимоги до приміщення:

  • Висота стель від 2,5 метрів;
  • Гаряча і холодна вода, наявність каналізації і вентиляційної системи;
  • Наявність евакуаційного виходу, системи пожежогасіння;
  • Стіни кухні необхідно покрити кахельною плиткою, покриття підлоги - зносостійке і нековзне;
  • Обов'язкова наявність санвузла.
  • Докладні вимоги та умови описані в СНиП 2.04.01-85 і СП 2.3.6.1079-01.

    досить орендувати 70 квадратних метрів. З них 40 відводиться для гостьового залу (розрахований на 10 столиків), 20 - для кухні, 10 - для санвузла. Оренда приміщення в центральному районі міста обійдеться в 1000-1200 $ в місяць. Вкладення в ремонт і обробку - приблизно 3000 $. Сюди входять розробка дизайну інтер'єру, тематична обробка, створення вивіски.

    Меню і послуги

    Що потрібно пропонувати для охоплення найбільшого числа клієнтів?

    • Роли (не менше 10 видів);
    • Суші (не менше 5 видів);
    • локшину;
    • Піцу (не менше 5 видів);
    • Гарячі і прохолодні напої;
    • Алкогольні напої.

    Хороший дохід приносять страви на винос і з доставкою. Для цього потрібен інтернет-сайт з повним меню і власна служба доставки. Для початку достатньо одного кур'єра з особистим автотранспортом.

    Устаткування для суші бару

    Все обладнання ділиться кілька частин: апарати для виготовлення суші і піци, стандартне кухонне, меблі для залу.

    Устаткування для суші і піци

  • Машина для мийки рису - близько 300 $ .Известно виробник - Titan;
  • промислова рисоварка - 200-300 $. JEJU, Rice Cooker Auto Electro, Satsuki, Cuckoo;
  • Професійна машина для приготування суші - 4000-8000 $. Хороші суші-роботи виробляють марки SUZUMO, Autec, FTN, Satsuki, Sushi Machines Pty Ltd, Zhengzhou Known Imp. Exp. Co .;
  • Фритюрниця для запікання ролів - близько 600 $. SUZUMO, Satsuki;
  • Суші-кейс - 900-1000 $. Це вітрина для залу, в якій суші зберігаються при оптимальній температурі і вологості. Koreco, Hoshizaki;
  • Термоси для зберігання готового рису - 150 $. Kocateq;
  • Піч для випікання піци на два відділи - 1000-1200 $. Чувашоргтехніка, ERGO, ABAT.
  • Кухонне обладнання та меблі

    • Промисловий холодильник і морозильна камера - 1000-1200 $. Polair, Маріхолодмаш, Аріада;
    • Електроплита - 300 $. Apach, Atesy;
    • Електронні ваги (максимально допустима вага - до 5 кг) - 20 $. Redmond;
    • Шафи і стелажі для зберігання, 2 столи для готування - 300-400 $. ATESY, Cryspi;
    • Мийка - 80-100 $. Невка, Hessen;
    • Кухонне начиння (ножі, посуд, гастроёмкості і т. Д.) - близько 500 $. BOK, MAC.PAN, APS;
    • Посуд для клієнтів - 600-700 $. Monin, APS, RONA;
    • Столики, диванчики і стільці для залу - 3000 $. «Еквівалент», «Ресторація», «Барна лінія», Delacosa;
    • Барна стійка, стійка адміністратора і касовий апарат - приблизно 500 $.

    Скільки коштує повністю обладнати японський суші бар? В межах 18 тис. Дол.

    Персонал

    Сам заклад повинні обслуговувати не менше одинадцяти осіб. Це чотири офіціанта (працюють позмінно по дві особи), чотири кухарі, бармен, адміністратор (також приймає замовлення по доставці по телефону), прибиральниця.

    Крім цього, потрібен оператор з обробки інтернет-замовлень, кур'єр, бухгалтер-аутсорсер. На оплату праці щомісяця знадобиться близько 5500 $.

    Витрати і прибуток

    У число додаткових витрат входять створення веб-сайту, розробка меню,.

    Капітальні витрати на відкриття (реєстрація, приміщення, обладнання, закупівля продукції тривалого зберігання, реклама) - 27-28 тис. Дол. Щомісячні (оренда, зарплата, комунальні платежі, податки, сировину) - 7-8 тисяч.

    Середній чек суші бару - 8-9 $. При мінімальній завантаженості закладів (20-25 чоловік в день) і наявності 8-10 щоденних замовлень по доставці місячна виручка складе 9-10 тисяч доларів, а чистий дохід - 2-2.5 тисячі. Через півроку-рік активної роботи ця цифра досягає 4000-5000 $.

    Щоб правильно організувати власний бізнес в сфері громадського харчування, знадобиться чіткий бізнес-план і фінансовий резерв. Будьте готові близько року працювати на окупність, зате потім справа буде приносити стабільний зростаючий дохід.

    HD відео по темі: