Як відкрити свою бургерной
Якщо ви всерйоз задумалися про те, як відкрити бургерной, то вам буде потрібно вивчити особливості відкриття підприємства громадського харчування. За умови правильної організації, цей бізнес стане хорошим джерелом доходу, який буде радувати вас довгі роки.
Зміст статті:
- Бізнес-план бургерной
- концепція бургерной
- організація бургерной
- Устаткування для бургерной
- персонал бургерной
- Вам знадобиться найняти:
- Скільки коштує відкрити бургерной
- рентабельність гамбургерні
- Щомісячні витрати:
- Корисні поради починаючим підприємцям
Бізнес-план бургерной
Перш ніж приступати до оформлення документів та купівлі обладнання,. Тут, як і в будь-якому іншому комерційному плані, знадобиться викласти ідею, описати порядок і технологію виробництва, проаналізувати ринок на предмет попиту і конкуренції.
Так само, бізнес-план повинен включити опис обраного місця розташування, аналіз його переваг та недоліків, фінансовий план підприємства, оцінку ризиків і підведення підсумків. Плануючи гамбургерні, важливо створити цілісну і цікаву концепцію, яка допоможе гостям віддати перевагу саме вашому закладу, а не закусочної навпаки.
Концепція бургерной
При розробці концепції вашого закладу і виборі місця, де відкрити бургерной, пам'ятайте про майбутнє споживача. Якщо ви хочете відкрити бургерной в своєму місті в промисловій зоні, то в основному, до вас будуть заглядати працівники розташованих неподалік заводів і виробництв. Якщо ж вибір впаде на центральний район міста, то тут слід очікувати в гості школярів та студентів.
Залежно від цих факторів і повинна будуватися концепція бургерной, цінова політика, оформлення меню і залу для гостей.
Подбайте про форменому одязі вашого персоналу - це теж частина концепції доброго підприємства громадського харчування.
Як правило, подібні заклади роблять упор на швидкість і низьку ціну. Якість і смак підсумкового продукту теж грають далеко не останню роль в залученні постійних гостей. Споживачі чекають від таких організацій швидкої смачної і недорогої їжі. Постарайтеся виправдати ці очікування, і ваше підприємство буде мати успіх і приносити прибуток.
Організація бургерной
Що потрібно, щоб? Вам буде потрібно знайти і орендувати приміщення, зареєструвати свою діяльність як ІП або ТОВ. Далі слід ремонт приміщення, закупівля і установка необхідного обладнання та меблів. Приміщення повинно відповідати цілям використання, в нього увійдуть такі зони, як:
- Туалети для гостей і персоналу;
- склад;
- Приймальна зона;
- Кухня, з поділом на «гарячу» і «холодну» зони;
- Зона роздачі;
- Зал для гостей;
- Кімната для персоналу.
Плануючи приміщення для бургерной, подбайте про організацію порядку утилізації сміття і виробничих відходів.
Що потрібно, щоб відкрити бургерной, коли місце вже вибрано, відремонтовано і обладнано? Після підготовки приміщення, приходить черга пошуку і укладення договорів з постачальниками. Далі потрібно отримати дозволи від санепідемстанції та пожежної інспекції, а також отримати сертифікати, що дозволяють використання продуктів харчування і вашого обладнання.
Для проходження перевірки пожежників, знадобиться закупити вогнегасники, скласти і розмістити план евакуації, а так само відповідні покажчики. Після цього слід придбання і реєстрація касових апаратів, установка Охрене сигналізації.
Не забудьте скласти план прибирання кухні, залу, туалетів та інших робочих зон. Збирання туалетів необхідно проводити не рідше, ніж раз на дві години, а відповідальний за це працівник повинен писати час збирання, свої прізвище, ініціали та підпис на спеціально складеному розкладі.
Устаткування для бургерной
Поговоримо про те, як обладнати бургерной. Техніка та обладнання кухні вашого фастфуду повинні відповідати вимогам складеного меню. Для повноцінної роботи громадського харчування, мінімальний набір обладнання складається з наступних одиниць техніки:
Так само, вам знадобляться вітрини для передачі бургерів з кухні на роздачу і ваги. Оскільки картопля фрі має дуже маленький термін придатності, невеликі організації завжди готують його тільки після надходження замовлення. Для більшої зручності і швидкості роботи, ви можете придбати невеликий марміт для картоплі фрі. Це пристрій дозволить трохи продовжити термін придатності продукту, забезпечить зручність набору і швидкість віддачі картоплі вашим гостям.
Вартість обладнання може варіюватися від 3 000 $ до 6 000 доларів - все залежить від планованого потоку гостей і необхідної швидкості приготування їжі.
Персонал бургерной
Щоб відкрити гамбургерні, вам знадобиться персонал. Співробітники повинні бути добре навчені і обов'язково мати санітарні книжки. Згідно з трудовим і податковому кодексах, кожен з них повинен бути прийнятий в штат і мати трудову книжку, ІПН і СНІЛС. Це потрібно, щоб бухгалтерія могла робити відрахування в пенсійний фонд і сплачувати ПДФО.
Вам знадобиться найняти:
Навчаючи персонал, постарайтеся зробити так, щоб співробітники були взаємозамінні. Якщо кожен буде знати принципи роботи всіх зон бургерной, від кухні до каси, то у вас буде значно менше проблем з формуванням змін і продовженням роботи в разі непередбачених ситуацій.
Не забудьте провести детальний інструктаж з техніки безпеки на робочому місці. Працівники повинні ознайомитися з ним, поставити підпис і дату, які підтвердять, що ви провели своєчасний і повний інструктаж персоналу.
Книга з підписами буде зберігатися у адміністратора і повинна бути готова до пред'явлення на вимогу співробітників служби безпеки.
Скільки коштує відкрити бургерной
Щоб відкрити бургерной з нуля, будуть потрібні інвестиції. Давайте порахуємо, в маленькому місті і чи вигідно відкривати власну закусочну.
- Ремонт приміщення - 17 000 дол;
- Закупівля обладнання - 5 500 $;
- Закупівля меблів для залу і кімнати для персоналу - 3 700 доларів;
- Оформлення документів і одержання дозволів - 300 дол .;
- Розробка, друк меню і упаковки для бургерів, формений одяг для співробітників, підноси та інші витрати - 2 500 $.
Разом: 29 000 $.
Рентабельність гамбургерні
Підрахуємо термін окупності маленького ресторану швидкого харчування, за умови середньомісячного потоку гостей - 50 чол. / День. Середній чек складе - 6 дол., А вартість проданої по ньому продукції - 2,5 $.
Інвестиції - 29 000 $
Щомісячні витрати:
- Заробітна плата працівникам - 2 500 дол .;
- Продукти для виготовлення товару - 3 750 $;
- Комунальні послуги - 300 доларів;
- Орендна плата - 600 $;
- Бухгалтерія і технічна підтримка обладнання - 300 дол.
Разом: Витрати складуть - 7 450 доларів / міс.
Дохід від продажів - 9 000 $. Валовий прибуток складе 1550 дол., А вироблені вкладення окупляться через півтора року інтенсивної роботи. Слід враховувати, що перший час у вас не буде постійних клієнтів і великого потоку гостей, тому термін окупності може тривати ще на півроку.
Корисні поради починаючим підприємцям
Підприємства громадського харчування регулярно відкриваються і ведуть успішну діяльність на території Україні.
Підприємці нерідко припускаються помилок у своїй професійній діяльності, але накопичений досвід дозволяє враховувати недоліки в роботі і ділитися порадами з початківцями засновниками підприємств фаст-фуду.
Рецепти гамбургерів і салатів вимагають точного дозування і технології приготування. Все це важко запам'ятати, особливо для тих співробітників, які тільки почали стажуватися. Великі підприємства громадського харчування розміщують на стінах кухні заламенірованние керівництва з приготування їжі і соусів. Варто перейняти цей метод навчання персоналу, оскільки в разі необхідності, він допомагає швидко, не відриваючись від виробничого процесу, відновити забуту інформацію.
Чистота - найважливіша складова будь-якого успішного підприємства громадського харчування. Кожен робочий день у вашій бургерной повинен закінчуватися прибиранням кухні, залу і роздачі. Привчіть співробітників, відповідальних за певну зону, ретельно прибирати і наводити в порядок робоче місце після закінчення зміни. Обов'язково перевіряйте якість прибирання або доручіть це адміністратору.
Свіжість продуктів. бургерной і зробити її успішною, не варто нехтувати правилами маркування, а так же контролем свіжості продуктів, привезених від постачальника. Придбайте портативний принтер маркиратор і навчіть співробітників правилам зберігання і маркування продуктів. Ця праця досить копіткий і не видно гостям, але він стане надійним фундаментом для вашої позитивної репутації в майбутньому.
продумайте організацію продажу бургерів на винос. Для цього потрібно замовити одноразові підстаканники і спеціальні пакети з вашим логотипом. Також важливо навчити персонал правилам формування замовлення на винос, згідно з яким гаряче не повинно контактувати з холодним, а картопля фрі завжди поміщатися в пакет в останню чергу.
Така бізнес-ідея, міні бургерной, є непростим, але дуже цікавим підприємством. Щоб реалізувати цей проект, вам знадобиться докласти чимало зусиль і зробити певні вкладення. Однак після того, як ваш бізнес окупиться, ви зрозумієте, що це було хорошою інвестицією в світле майбутнє.