Як відкрити виробництво пончиків
Зараз детально розповімо як відкрити виробництво пончиків, і наскільки вигідний цей бізнес. Свіжа випічка завжди в пошані, такий бізнес швидко обзаводиться постійними клієнтами, а продукція добре рекламується за допомогою «сарафанного радіо».
Зміст статті:
- приміщення
- документи
- Технологія виробництва пончиків
- устаткування
- Витрати і прибуток
Приміщення
Для невеликого бізнесу найкраще орендувати приміщення під цех, можна десь на околиці міста, це дозволить добре на цьому заощадити. Кондитерський цех повинен включати в себе безпосередньо виробничий цех (не менше 30 квадратних метрів), а також складські та підсобні приміщення, необхідний запасний вихід.
Яким би гарним не було орендоване приміщення, спочатку доведеться провести його косметичний ремонт і перевірити відповідність усіх комунікацій виробничим вимогам. Обов'язково повинна бути проведена каналізація, електро- і водопостачання. Особливу увагу потрібно приділити хорошій витяжці. пончиків має на увазі їх жарку в киплячому фритюрі, при цьому може утворюватися чад і гар, від яких необхідно швидко позбавлятися.
Документи
Щоб займатися таким бізнесом, потрібно відкрити ІП або ТОВ. І найважливіша частина - це отримання всіх дозволів від органів нагляду, узгодження роботи цеху з пожежною інспекцією. Інакше ви ризикуєте втратити кругленьку суму, поки дороге обладнання буде простоювати.
Технологія виробництва пончиків
Основні етапи приготування пончиків наступні:
- спочатку необхідно замісити дріжджове тісто за допомогою тістоміса;
- після цього тісто дозується на спеціальному обладнанні. Другий варіант - пончики з начинкою готуються вручну;
- далі пончики смажаться у фритюрі;
- викладаються на піддон, де з них стікає зайвий жир, адже вони повинні бути солодкими і легкими;
- потім готові пончики перекладаються в теплову вітрину. Також можна посипати їх цукровою пудрою.
Лінія виробництва пончиків може бути як повністю автоматичної, так і наполовину ручний.
Устаткування
Є два варіанти обладнання. Перший - купити повністю виробничу лінію, вартість якої варіюється в межах 2-2,5 млн гривень (якщо знайти б / у - то 1,5-2 млн). Другий - зробити виробництво напівавтоматизованого і придбати все необхідне обладнання окремо один від одного.
Зокрема, пончиковий апарат, що виробляє 250 штук на годину, коштує близько 14-19 т. Р., Тістоміс продуктивністю 8 кг - 24-25 тисяч гривень. Теплова вітрина - близько 6 тисяч. І, звичайно, для виробництва пончиків потрібно маса дрібнішого обладнання та інструментів. Це фритюрниці, дозатори начинок, міксер, глазурувальна машина, делительно-округляюча машина, холодильна камера. Все це обійдеться вам ще в 100-200 тисяч гривень.
Витрати і прибуток
В середньому, такий бізнес окупається за рік-два, хоча, звичайно, все залежить ще й від масштабів виробництва.
витрати
На відкриття бізнесу з виробництва пончиків знадобиться близько 230 тисяч гривень на закупівлю обладнання (якщо купувати все окремо), ще 20 тисяч - на закупівлю інгредієнтів для приготування, реєстрація і отримання всіх дозволів потребують 10-15 тисяч гривень, а також витрати на оренду приміщення - ще близько 40 тисяч. При цьому будьте готові до того, що щомісячні витрати складуть приблизно 40-50 т. Р.
прибуток
Виробляючи близько 10 тисяч пампушок в місяць і реалізуючи їх або на власній точці, або через кондитерські магазини, в місяць можна отримувати прибуток близько 100-150 т. Р.
Вирішивши пончиків, важливо визначитися зі способом їх реалізації, щоб окупитися якомога швидше і отримувати стабільний дохід.
Відео по темі: