Відкриваємо м'ясну лавку

Свіже м'ясо

Сьогодні поговоримо про те, як відкрити м'ясну лавку з нуля. З огляду на, що вкладення в цю справу невеликі, реалізацію м'яса можна вважати оптимальним варіантом для починаючого підприємця. У цій статті ми детально розповімо, що потрібно, щоб відкрити м'ясний магазин, скільки на це потрібно грошей, і на який прибуток можна розраховувати.

Зміст статті:

  • отримуємо документи
  • підбираємо приміщення
  • закуповуємо обладнання
  • підбираємо асортимент
  • наймаємо персонал
  • Витрати і прибуток

Отримуємо документи

В першу чергу необхідно отримати документи: зареєструватися в ФНС як індивідуальний підприємець, отримати дозвіл від ДПС МНС і Роспотребнадзора. Оскільки торгівля м'ясом та супутніми продуктами не потребує ліцензування, реєстрація в інших службах не потрібно.

Підбираємо приміщення

Приміщення для м'ясної лавки потрібно шукати в місцях з високою прохідністю - наприклад, в крокової доступності від великого житлового масиву або транспортного вузла в спальному районі. Відмінно підійдуть павільйон на ринку або відділ в супермаркеті.

Велика площа не потрібна - цілком достатньо 6-10 квадратних метрів. Тому найбільш раціональним варіантом стане придбання оснащеного холодильним обладнанням Тонара - мобільного павільйону, який без зусиль можна перемістити в нове місце в разі виникнення такої необхідності.

Якщо рубати м'ясо і молоти його в фарш на місці буде незручно, вам буде потрібно додаткове приміщення в 2-3 квадратних метра - цієї площі досить для всіх робіт по переробці продукції і підготовці її до продажу. Бажано, щоб це приміщення було якомога ближче до магазину - підвозити м'ясо потрібно буде кілька разів на день.

Закуповуємо обладнання

Для того щоб запустити вам потрібно наступне обладнання:

  • касовий апарат;
  • ваги (бажано електронні);
  • морозильна камера;
  • холодильна вітрина;
  • калькулятор.

Крім цього вам буде потрібно специфічний інвентар: пара сокир (великий і малий), разрубочний колода, набір ножів, кілька обробних дощок, електром'ясорубка, гаки для туш, контейнери для викладення товару на вітрині.

Надалі можна придбати спеціальне обладнання для виготовлення напівфабрикатів - їх реалізація принесе вам додатковий прибуток.

Підбираємо асортимент

Якщо ваш магазинчик невеликий, від широкого асортименту краще відмовитися, зосередившись на продукції, що користується найбільшим попитом, а це півтора-два десятка наіменованій.Также варто пройтися по конкуруючим крамницях і оцінити їх пропозицію, щоб додати в асортимент унікальний продукт - той, якого в крокової доступності більше ніде немає, наприклад, м'ясо кролика або індички.

Закуповувати м'ясо краще у місцевих фермерів і невеликими партіями - так воно буде завжди свіже, смачне і привабливе, а значить, вам простіше буде його продати, не кажучи вже про те, що прибуток з продажу такої продукції вище. Головне, не забудьте упевнитися в наявності у постачальників документації, яка підтверджує ветеринарний статус м'яса, і завжди перевіряйте клейма на тушах.

Наймаємо персонал

Для нормального функціонування м'ясної крамниці вам будуть потрібні два продавці і один м'ясник. Кваліфікація продавців не має значення, оскільки особливих навичок така робота не вимагає, а ось м'ясник повинен бути досвідченим: неправильно розібраний туша дасть до 20-ти кілограм шлюбу - шматків з неправильним співвідношенням кістки, м'яса і жиру, або мають нетоварний вигляд.

Витрати і прибуток

Витрати на відкриття м'ясної крамниці складуть близько 2,5 тис. Євро з урахуванням оренди приміщення та придбання обладнання, закупівлі першої партії продукції, зарплат співробітникам і комунальних платежів на два-три місяці, а також дрібного ремонту в приміщенні. Варіант з Тонар буде дорожче - сам Б / У фургон обійдеться в 5-6 тис. Євро, але його цілком можна придбати в лізинг, щомісячно виплачуючи невеликі суми.

Націнка на м'ясні продукти становить близько 40-80 відсотків (в залежності від регіону). Чистий прибуток складе близько 800-1200 євро на місяць. Середній термін окупності такого підприємства - від 6 місяців.

Як бачите, нескладно, особливо якщо мова йде про невелику лавці. У той же час попит на м'ясну продукцію досить високий, так що магазинчик швидко окупиться, і буде приносити стабільний прибуток.

Відео по темі: